CURRICULUM VITAE

Cleon

Met het oprichten van Cleon in 2013 had ik drie doelen voor ogen:

1. mijn ervaring, kennis en kunde gebruiken om mede-ondernemers succesvol te laten zijn en blijven, ongeacht of zijn nú goed presterend zijn, uitgedaagd zijn of in moeilijkheden verkeren.

2. de individuele ondernemer inzicht te geven in voor hem belangrijke marktontwikkelingen en evenzo in relevante ontwikkelingen in technologie, communicatie en commencie.

3. agrarische ondernemers van buiten de EU, inclusief de UK, Noorwegen en Zwitserland (EUNS) te helpen bij sourcing and trading activiteiten.

 

Persoonsgegevens

Naam: A. J. C. M. Spierings (Bert)
Nationaliteit: Nederlandse
Geboren: 13 juni 1957
Telefoon: +31 (0)252 41 03 51 /+31 (0)653 166 631
E-mail:  bert@cleon-lisse.nl

 

Samenvatting:

Gevolgde opleidingen: HTS Bouwkunde (B.Sc.) en HTS Economische Bedrijfstechniek (B.Sc./B.BA). Tijdens mijn werkzame leven heb ik mij constant kennis en kunde eigen gemaakt via ‘éducation permanent’: opleidingen als NIMA B, IBO bedrijfskunde, Sales en Management trainingen, NLP én opleidingen gerelateerd aan de technieken, inzichten, oplossingen enz. van het vak en bedrijfstak waarin ik werk(-te).

Sinds oktober 2013 werk ik als adviseur/consultant. Sinds oktober 2016 ben Accredited Associate bij Institute for Independent Business.IIB Logo

Na het beëindigen van het studeren als dagelijkse activiteit, 1982, heb ik mij ontwikkeld via functies in technische advisering, marketing, sales, management tot general manager, interim manager en vervolgens ondernemer en adviseur/consultant. Veelal sterk internationaal gericht en resulterend in langdurige relaties met een groot aantal klanten in de EU, Noorwegen en Zwitserland (=EUNS).

Ik ben werkzaam geweest bij AKZONOBEL Bouwverven Nederland. Vooral het omgaan met professionele klanten, adviseren van oplossingen aan beslissers (onroerend goed), beheersen van onderhoudskosten van onroerend goed, creëren van toegevoegde waardes, introduceren van nieuwe producten en technieken, leidinggeven zijn waardevolle ervaringen in de diverse posities geweest. 

Vervolgens heb ik vrijwel onafgebroken gewerkt in de distributie van biocides voor gebruik door professionals in en rond gebouwen. Biocides zijn: insecticiden, rodenticiden, feromonen, vogelwering, houtverduurzamingsmiddelen, hulpproducten zoals sprayers, vallen, elektrische vliegenvangers, muizen- en rattenlokdozen, etc. etc. In deze periode was ik general manager en later DGA van RIWA. Ook vervulde ik diverse functies (woordvoerder, penningmeester) in de branche vereniging NVPB. Naast leveren aan eindgebruikers en distributeurs in Nederland waren er levendige contacten en handel met distributeurs in EUNS.

Mijn jarenlange ervaring in de distributie van plaagdiermanagement producten voor professionals in de EU, Noorwegen en Zwitserland maakt het voor mij mogelijk om allerlei opdrachten te aanvaarden en succesvol uit te voeren. Van marktonderzoek, productintroducties, introduceren van leveranciers bij distributeurs, etc. M.a.w. allerlei werkzaamheden op het gebied van interim en project management, marketing, sales,......

De activiteiten in RIWA werden onderbroken door mijn interim management opdracht in de VS voor een Nederlands bloembollenbedrijf met een vestiging in Norfolk, Virginia. Een zeer leerzame periode met ervaring over hoe zaken te doen in de VS. Mijn taak was om de vestiging geschikt te maken voor overname (in huidige termen ‘lean and mean’).

Werkervaring:

Sinds September 2016 projectleider bij Your Business Expansion.   Your Business Expansion

YBE begeleidt ondernemers van buiten de EUNS om sourcing en trading in de EUNS. Voor mij vooral projecten van relaties uit Zuidelijke Afrika, Bangladesh, Australië. Vooral Agribusiness en horticultre.

September 2013 - heden: Senior Consultant, eigenaar Cleon

Zie voor overzicht van projecten en opdrachten uitgevoerd door CLEON in de website www.cleon-lisse.nl in menu bij Cleon en submenu Referenties/ foto's

CLEON richt zich vooral op ondernemers, Nederlandse, en ook EU, Noorwegen en Zwitserland. Een andere belangrijke doelgroep is Niet Europese ondernemers die in de EUNS aan trading en sourching willen doen. Sourching is daarbij vaak vooral kennis vergaren. 

CLEON doet marktonderzoek en analyses m.b.t. business development, kansen voor trading en sourching voor bedrijven van buiten EUNS. 

CLEON:
o Ondersteunt bij het beantwoorden van de vragen die horen bij het betreden van markten en introduceren van producten of diensten;
o Adviseert bij het aanpassen of verbeteren van de strategieën;
o Doet marktonderzoek in commissie én voor eigen risico en rekening. (kwantitatief en kwalitatief onderzoek in B2B markten);
o Voert interim management opdrachten uit;

CLEON weet hoe de markt er mórgen en over 6 maanden er uit ziet!
CLEON weet wat u interesseert, hoe u zich kan onderscheiden en wat uw boodschap dient te zijn!

Oktober 2011 - juli 2013: Director Marketing/ Export KillgermRIWA & Killgerm Benelux

RIWA verkocht aan Killgerm groep. Opgenomen in Killgerm Benelux. Verantwoordelijk voor o.a. uitbreiding van export in EUNS en integratie.

Oktober 2004 - juli 2011: DGA van RIWA:

RIWA is een distributiebedrijf voor insecticiden, rodenticiden, feromonen, gereedschappen, vogelwering, houtverduur-zamingproducten, gereedschappen, etc. In 1937 opgericht. B2B. Afnemers waren professionele en vakbekwame ongediertebestrijders, distributeurs in binnen en buitenland. Vooruitstrevende werkwijzen, vernieuwende producten en klantgerichtheid. Technische ondersteuning op hoog niveau.

September 2001- september 2004: Zelfstandig Interim Manager.

Adviesopdrachten en kortlopende interim opdrachten uitgevoerd. O.a. versnellen van moment van beginnen werk bij aannemer na ontvangst order. Betere offertes en minder klachten. NLP, TLT, Jung, gestudeerd.

April 2000 - september 2001: Interim General Manager. Van Waveren Inc. (Norfolk, Viriginia, VS)

Van Waveren was een groot bloembollen exportbedrijf. Klanten in de VS waren o.a. Wal*Mart, Home Depot en Lowe’s. In september 2001 overgenomen door ander Nederlands bedrijf. Interim manager.

Resultaten:

1. Operationele opbrengsten aanzienlijk verbeterd

2. Operationele effectiviteit

3. Preparatie voor en uitvoering van de overname

Augustus 1989 - januari 2000: Manager Product Sales Europe.

RIWA

Groothandel en distributie van ongediertebestrijdingsproducten in Nederland en export naar collegae groothandelaren in Europa. Betreft producten voor professionele en vakbekwame ongediertebestrijders, houtverduurzaming, gassen, IPM, vernieuwingen, opleidingen,

November 1982 tot augustus 1989: Market Manager

AKZO NOBEL Coatings (Sikkens).

Gewerkt bij het winstcentrum Bouwverven professioneel. O.a. technisch adviseur, product manager, market manager, kleuradviesbureau, marketing ervaring, general management, added values als success driver, product introducties, 

1980-1982: Landbouwer Fabritius Rantasalmi Finland.

Overige informatie:

 

Eigenschappen        Vaardigheden:

Kwaliteitsgericht Analytisch
Creatief - innovatief

Oplossings- en resultaatgericht

Initiatief rijk   

Doorzetter & doortastend

Betrokkenheid

Motivator & stimulator

Resultaatgericht

Creëeren van verandering

Procesgericht

Klant = nummer 1

Geïnteresseerd in mensen

Focus op resultaat van nu en morgen

Hands-on & doener

Medewerkers stimuleren en om het beste uit zichzelf te halen

 

Overige activiteiten en werkzaamheden:

1988-1998 Trainer Voor opleiding NIMA A en B
1986-1997 Lid Juniorkamer Bollenstreek
1996-1999 Examinator Voor accountmanagersopleiding van SRM
Sinds 1999 Lions Lid van Lionsclub Lisse de Oude Duinen
2012-2013 Penningmeester Nederland Finland Vereniging

 

Opleiding:

HTS Economische Bedrijfstechnieken 1981 - 1982
HTS Bouwkunde 1976 - 1980
HTS Voorbereidend jaar 1975 - 1976
MTS Elektrotechniek 1974 - 1975
MAVO 1970 - 1974

 

 

 

 

 

Avond-, dag- en cursusonderwijs:

Diverse NLP studies

2006

NLP Advanced Master Training Certificate

2004 -2007

ServiceMaster Advanced Management Course

1998

Training verzorgd door Junior Kamer

1986 - 1997

IBO Hoofdopleiding Bedrijfskunde

1987 - 1988

NIMA B

1986

 

 

 

 

Overige kwaliteiten:

Rijbewijs BE, Windows 10, MS Office, etc.

Talenkennis:

Nederlands, Engels, Duits, conversatie kennis van Fins en Frans.

Nevenactiviteiten/ hobby’s:

Lid Lions, skiën, joggen, koken, 19de, 20ste en 21ste -eeuwse kunst, wildernis-reizen, Finland.

U bent de ondernemer. U kent uw klant. U weet wat de klant motiveert om met u zaken te doen. Waar komt de groei van morgen vandaan? Wat zijn de ontwikkelingen in de markt, communicatie, commercie, technologie, wet- en regelgeving? Welke invloed hebben ontwikkelingen als big-data, sensors, IOT, ....... op uw kansen in de markt? Heeft u een plan dat u nu aan het uitvoeren bent? Zo niet laten we uw plan voor de toekomst maken en uitvoeren.