Bent u ondernemer in het MKB?

Als ondernemer en eigenaar van een middelgroot of wat kleiner bedrijf kunt u over alles zelf beslissen. U kunt daarom snel reageren op marktontwikkelingen, klantenwensen, enz. U beslist over het betreden van markten of introduceren van nieuwe producten en diensten, doen van investeringen, etc. Toch wilt u soms met een ervaren collega-ondernemer van gedachten wisselen.

Een ervaren gesprekspartner om uw plannen door te spreken? Met mensen in contact te zijn die u ondersteunen bij de groei van uw bedrijf, inzicht geven hoe de toekomst te realiseren?

Als onafhankelijk adviseur ondersteun ik ondernemers: gesprekspartner, met analyseren, opties gezamelijk beoordelen enz. Én met het duurzaam en op praktische wijze verbeteren van het resultaat van hun onderneming. Hierbij laat ik mij vooral leiden door de feitelijke situatie, uw persoonlijke ambitie en overtuigingen, marktomstandigheden, en ontwikkelingen.
Vooral buiness developement, innoveren en internationalisatie zijn daarbij aandachtsgebieden.

Mijn sterke punt is de kern van de ontwikkelingen in verleden, heden en de kansen van morgen snel te doorzien. Middels het Business Support Programma (BSP) een agenda op stellen van onderwerpen, volgorde en een werkbare tijdlijn is de kern van de samenwerking. Dit BSP wordt uitgevoerd via flexibele inzet gedurende een langere periode, gebaseerd op een vooraf overeengekomen aantal dagdelen per maand.

Ik bied u het eerste gesprek aan: het is gratis!

Mijn kernwaarden zijn: inventief en innovatief, creatief, technisch, marketing, bedrijfskunde, succes creatie. 

Wanneer nodig of gewenst gebruik ik mijn IIB netwerk van functionele of branche-specialisten om deeloplossingen te helpen realiseren. Ik heb  ruime ervaring in marketing, operationeel management, interim-management, ondernemer/DGA, inkoop en productie, personal service industries,  techniek, productontwikkeling, internationale distributie

Een vergelijkbare vorm van BSP is persoonlijke sparringpartner: hoe ziet de langere termijn eruit, welke ontwikkelingen in de wereld spelen een rol bij de toekomst van uw bedrijf. Hoe bereidt u uw onderneming en personeel op de kansen en bedreiging voor. Wat betekent dit voor uw ondernemerschap en uw ambities?

Mijn motivatie is om mijn opdrachtgevers dat te laten bereiken waar zij van dromen!

U bent de ondernemer. U kent uw klant. U weet wat de klant motiveert om met u zaken te doen. Waar komt de groei van morgen vandaan? Wat zijn de ontwikkelingen in de markt, communicatie, commercie, technologie, wet- en regelgeving? Welke invloed hebben ontwikkelingen als big-data, sensors, IOT, ....... op uw kansen in de markt? Heeft u een plan dat u nu aan het uitvoeren bent? Zo niet laten we uw plan voor de toekomst maken en uitvoeren.